Για τρεις μόνο μέρες, Κυριακή 6/1/08, Δευτέρα 7/1/08 και Κυριακή 13/1/08, παίζεται στο Σινέ Στούντιο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Intercollege) το έργο Μολιέρος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, που συνδιοργανώνεται από το Γαλλικό Πολιτιστικό Κέντρο, τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Ένα έργο εξαιρετικό, που πρέπει να δουν ηθοποιοί, σκηνοθέτες ή όσοι επαγγέλλονται κάτι τέτοιο, θεατρικοί συγγραφείς και γενικά όσοι αποπειρώνται  ή διαπράττουν θέατρο (μη σας ξενίζει! Αυτή είναι η σωστή λέξη).

Ένα έργο εξαιρετικό, για το οποίο δε θα ήθελα να πω τίποτε άλλο, παρά μόνο «είναι εξαιρετικό. Πηγαίνετε να το δείτε».

Αν ήμουν κριτικός κινηματογράφου, θα σας έλεγα για το πόσο θεατρικό είναι το κείμενο, πόσο ζωντανό το σενάριο, πόσο θαυμάσιοι οι διάλογοι, πόσο ρυθμό έχει η παράσταση (γιατί, πραγματικά, έχεις την αίσθηση ότι πρόκειται για θεατρική παράσταση), πόσες ανατροπές και ξαφνιάσματα, έτσι που νιώθεις ότι έχει αξιοποιηθεί στο έπακρο η τέχνη του Μολιέρου, πόσο θαυμάσιες είναι οι ερμηνείες και πόσο αψεγάδιαστο το όλο έργο.

Πηγαίνετε να το δείτε και αφήστε την καρδιά σας να αιχμαλωτιστεί, όπως λίγες φορές συμβαίνει τώρα πια. Αφήστε το γάργαρο, εξιλεωτικό του βάλσαμο να δροσίσει την ψυχή σας και ανακαλύψτε την κωμωδία που υπάρχει στην τραγωδία και αντίστροφα. Ένα έργο δροσερό, πηγαίο, ζωντανό και ειλικρινές.

Συγχαρητήρια στους συντελεστές του και ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν, ώστε να μπορέσουμε να το δούμε εμείς, εδώ, στην παραγκωνισμένη πολιτιστικά γωνιά της Ευρώπης.