Anna Tenezi Logo
Text
''Να πούμε τα λιγοστά μας λόγια γιατί αύριο η ψυχή μας κάνει πανιά''
Γ.Σ.

Κατηγορίες

Βιβλία

Σελίδα 2 από 4

Αναζητώντας την πηγή

Κατηγορία: Αυτογνωσία
Είναι το πρώτο βιβλίο παγκοσμίως που έχει γραφτεί για το MemGram, τη μέθοδο  που μας βοηθά να πάμε πίσω στην πηγή που προκάλεσε μια αρχική μας αντίδραση, την οποία όμως έχουμε υιοθετήσει για το υπόλοιπο της ζωής μας, ενώ πλέον δε μας εξυπηρετεί, ίσως μάλιστα και μας ταλαιπωρεί. Ανακαλύπτοντας και κατανοώντας την αιτία, μπορούμε να την αλλάξουμε, με βάση πια τις νέες εμπειρίες και την αποκτημένη γνώση προς το επιθυμητό.  

Επιστροφή στην Πατρίδα

Κατηγορία: Ταξιδιωτικά
Έχοντας τάξει στον πατέρα μου ότι θα τον συνόδευα κάποτε στην πόλη της καταγωγής του, μου έμεινε σαν ανεκπλήρωτο τάμα το να μπορέσω να πάω κάποτε εκεί. Όταν λοιπόν πήγα, δεν ήταν δυνατό, παρά να περιγράψω τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά μου. 

Καθώς μου φεύγεις

Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Έκδοση: Αυτοέκδοση
Μια μέρα μια ζωή. 
Το ξεδίπλωμα της ζωής του ήρωα, που είναι συνυφασμένη με τα συνταρακτικά γεγονότα του εικοστού αιώνα και της πατρίδας του, τη μέρα που πρόκειται να χάσει τη γυναίκα που αγαπά.
 
Βραβείο μυθιστορήματος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για το 1985.
 

Αισώπεια

Κατηγορία: Ποίηση
Ποιήματα αλληγορικά, με πρωταγωνιστές όντα της πανίδας, γι’ αυτό και 
«Αισώπεια» 
 

Σαπφικά

Κατηγορία: Ποίηση
Ποιήματα εμπνευσμένα από την ποίηση της Σαπφώς, γι’ αυτό και ο τίτλος.

Φεμινιστικά

Κατηγορία: Ποίηση
Ποιήματα γραμμένα κατά την περίοδο της «φεμινιστικής απόπειρας», όπως την ονομάζω, εδώ στην Κύπρο, και μετά την πικρή εμπειρία της τουρκικής εισβολής και των επιπτώσεων του πολέμου που χτύπησαν ιδιαίτερα τις γυναίκες, καταπιεσμένες τότε, στριμωγμένες στο περιθώριο του σπιτιού, της κοινωνίας, της πολιτικής και αρκετά σιωπηλές, ώστε να πουν τον πόνο τους.

Καθώς μου φεύγεις

Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Έκδοση: (β΄ 'Εκδοση) Ρανίς
Ενισχυμένη, σχεδόν διπλασιασμένη, και εμπλουτισμένη με φωτογραφίες, η δεύτερη έκδοση του βιβλίου φωτίζει πολλές πλευρές του χαρακτήρα και του ήθους του ήρωα. 
 
Βραβείο μυθιστορήματος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για το 1985.
 

Ερωτικά

Κατηγορία: Ποίηση
Καθώς ο έρωτας είναι ο δημιουργός και ο συνεκτικός ιστός της ζωής, δεν μπορούσε παρά να με επηρεάζει κι εμένα και να κινητοποιεί το δημιουργικό μου συναίσθημα.

Για το ψυχιατρικό κατεστημένο

Κατηγορία: Κοινωνική Kριτική
Έκδοση:Αιγαίον
Το κείμενο αποτελεί απάντηση στην κριτική του γνωστού ψυχίατρου, συγγραφέα, μεταφραστή και πολιτευτή κ. Τάκη Ευδόκα για το πρώτο βιβλίο της Άννας Τενέζη
«Το φως που σκοτώνει».
 

Αίσωπος,ο σύγχρονος μας

Κατηγορία: Παιδικό θέατρο
Θεατρική διασκευή τεσσάρων μύθων του Αισώπου, που παραστάθηκε από την παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, τη θεατρική περίοδο 1984-85

Τα ανέμελα σύννεφα

Κατηγορία: Παραμύθια
Έκδοση: ( α' - β' 'Εκδοση) Χαρταετός, Α.Σ.Ε.
Δέκα μικρές ιστορίες για παιδιά από 8 έως 88 χρονών, που μιλούν για συναντήσεις που διαλύθηκαν, για καημούς και πόθους που δεν εκπληρώθηκαν, αλλά και για αγάπες και όνειρα που στο τέλος δικαιώθηκαν. 
Μ’ ένα τρόπο ευαίσθητο και τρυφερό, ώστε να μετριάζει τις ανησυχίες της παιδικής ψυχής και να τη δυναμώνει, και με μια εξίσου τρυφερή εικονογράφηση από τη Διατσέντα Παρίση.
 

Ο Κοντορεβιθούλης μου

Κατηγορία: Παιδικό θέατρο
Εμπνευσμένο από το ομότιτλο παραμύθι της Ζωρζ Σαρή γράφτηκε, για να γίνει σχολική παράσταση σε γυμνάσιο, μια και δίνει τη δυνατότητα σε αρκετά παιδιά να συμμετάσχουν, αλλά και για το μπρίο του και την ανατροπή του μύθου. Δεν έγινε όμως, γιατί επιλέγηκε μια κυπριακή ηθογραφία.  
Σελίδα 2 από 4
Copyrights © 2013 Anna Tenezi
   
info@annatenezi.com

     
Terms of use       Design By: LightBlack