Anna Tenezi Logo
Text
''Να πούμε τα λιγοστά μας λόγια γιατί αύριο η ψυχή μας κάνει πανιά''
Γ.Σ.

ΕΝΤΥΠΑ

Το φως που σκοτώνει

Κατηγορία: Αυτογνωσία
Έκδοση: Αυτοέκδοση 
Το βιβλίο μιλά για την οδυνηρή έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στη συγγραφέα και τα πιο κοντινά της πρόσωπα, τον καιρό του πολέμου και λίγο μετά.

Το φως που σκοτώνει

Κατηγορία: Αυτογνωσία
Έκδοση:  (β΄ Έκδοση) ΔΙΟΔΟΣ
Η εναγώνια αναζήτηση νοήματος, όταν νιώθεις ότι δεν υπάρχει...
Σκέψεις, συναισθήματα και προβληματισμοί της συγγραφέως, σε μια εποχή που βρισκόταν σε μεγάλη προσωπική και υπαρξιακή κρίση.
 

Καθώς μου φεύγεις

Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Έκδοση: Αυτοέκδοση
Μια μέρα μια ζωή. 
Το ξεδίπλωμα της ζωής του ήρωα, που είναι συνυφασμένη με τα συνταρακτικά γεγονότα του εικοστού αιώνα και της πατρίδας του, τη μέρα που πρόκειται να χάσει τη γυναίκα που αγαπά.
 
Βραβείο μυθιστορήματος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για το 1985.
 

Καθώς μου φεύγεις

Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Έκδοση: (β΄ 'Εκδοση) Ρανίς
Ενισχυμένη, σχεδόν διπλασιασμένη, και εμπλουτισμένη με φωτογραφίες, η δεύτερη έκδοση του βιβλίου φωτίζει πολλές πλευρές του χαρακτήρα και του ήθους του ήρωα. 
 
Βραβείο μυθιστορήματος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για το 1985.
 

Για το ψυχιατρικό κατεστημένο

Κατηγορία: Κοινωνική Kριτική
Έκδοση:Αιγαίον
Το κείμενο αποτελεί απάντηση στην κριτική του γνωστού ψυχίατρου, συγγραφέα, μεταφραστή και πολιτευτή κ. Τάκη Ευδόκα για το πρώτο βιβλίο της Άννας Τενέζη
«Το φως που σκοτώνει».
 

Τα ανέμελα σύννεφα

Κατηγορία: Παραμύθια
Έκδοση: ( α' - β' 'Εκδοση) Χαρταετός, Α.Σ.Ε.
Δέκα μικρές ιστορίες για παιδιά από 8 έως 88 χρονών, που μιλούν για συναντήσεις που διαλύθηκαν, για καημούς και πόθους που δεν εκπληρώθηκαν, αλλά και για αγάπες και όνειρα που στο τέλος δικαιώθηκαν. 
Μ’ ένα τρόπο ευαίσθητο και τρυφερό, ώστε να μετριάζει τις ανησυχίες της παιδικής ψυχής και να τη δυναμώνει, και με μια εξίσου τρυφερή εικονογράφηση από τη Διατσέντα Παρίση.
 

Τ’ ανέμελα σύννεφα

Κατηγορία: Παραμύθια
Έκδοση: (γ' 'Εκδοση) Ρανίς
Δίγλωσση η τρίτη αυτή έκδοση του βιβλίου στα ελληνικά και αγγλικά, σε μετάφραση Νέφης Χριστοδουλίδου και εικονογράφηση Deborh – Joanna Bishop, διαφέρει κατά πολύ από τις δύο προηγούμενες, και ως προς το σχήμα, που είναι landscape, αλλά και ως προς την όλη αισθητική, χάρη στην καλλιτεχνική επιμέλεια του Νικόλα Λαδόμματου.  

Το πράσινο σύννεφο

Κατηγορία: Παραμύθια
Έκδοση: UNICEF
Ο αρχικός τίτλος ήταν «Το γκρινιάρικο ή το ανικανοποίητο σύννεφο», τίτλος ομολογουμένως πολύ «ακαδημαϊκός». Έκανα όμως μια μίνι δημοσκόπηση και η πλάστιγγα έγειρε κυρίως προς την προτίμηση της εικονογράφου, Ηλιάνας Ηλία.

Η Αείφωνη Μουσική της Σιωπής

Κατηγορία: Ποίηση
Έκδοση: Πάργα
Είναι ένα μεγάλο ποίημα για τη σιωπή, στην οποία θήτευσε η συγγραφέας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τη μελέτησε, ένιωσε τη βαρύτητα και το νόημά της και την ύμνησε, όταν αποφάσισε να βγει απ’ αυτήν. 
Το βιβλίο περιέχει 142 φωτογραφίες της συγγραφέως, τη σελιδοποίηση έκανε ο Νικόλας Λαδόμματος και την επιμέλεια η Ειρήνη Χαρίτου.
 

Searching For the Source

Κατηγορία: Αυτογνωσία
Έκδοση: Self Help Publications, USA, Amazon
Είναι το πρώτο βιβλίο παγκοσμίως που έχει γραφτεί για το MemGram®, τη μέθοδο  που μας βοηθά να πάμε πίσω στην πηγή που προκάλεσε μια αρχική μας αντίδραση, την οποία όμως έχουμε υιοθετήσει για το υπόλοιπο της ζωής μας, ενώ πλέον δε μας εξυπηρετεί, ίσως μάλιστα και μας ταλαιπωρεί. Ανακαλύπτοντας και κατανοώντας την αιτία, μπορούμε να την αλλάξουμε, με βάση πια τις νέες εμπειρίες και την αποκτημένη γνώση και σοφία μας, προς το επιθυμητό. 
Copyrights © 2013 Anna Tenezi
   
[email protected]

     
Terms of use       Design By: LightBlack