Anna Tenezi Logo
Text
''Να πούμε τα λιγοστά μας λόγια γιατί αύριο η ψυχή μας κάνει πανιά''
Γ.Σ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Σελίδα 1 από 3

Στις ρωγμές του χρόνου

Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Η αρχική αντιπάθεια ενός νεαρού μαθητή προς μια καθηγήτρια μετατρέπεται σταδιακά σ’ έναν έρωτα,  από τον οποίο  δεν μπορεί να ξεφύγει.

Το Μεγάλο ΟΧΙ

Κατηγορία: Ιδέες για Σενάρια
Η αρχική σκέψη ήταν να γίνει ένα  ντοκιμαντέρ, με τους πολιτικούς να λένε τις απόψεις τους, με αποσπάσματα των προνοιών του Σχεδίου Ανάν να παρεμβάλλονται ως αντίλογος και με τρόπο που να καταδεικνύουν το δυσεφάρμοστο ή ακόμα και επικίνδυνο της εφαρμογής τους, ενώ τα συνθήματα θα «φώναζαν» ΟΧΙ.

Στον άντρα αγνοούμενο

Κατηγορία: Ιδέες για Σενάρια
Ένα ποίημα που, κατά τη γνώμη μου, προσφέρεται για μικρού μήκους ταινία..

Καλωσήρθες, αγόρι μου

Κατηγορία: Ιδέες για Σενάρια
Η Άβια, συντηρήτρια αρχαιοτήτων, αποφασίζει να συντηρήσει το μοναδικό αντικείμενο που έχει απομείνει από τον για χρόνια αγνοούμενο γιο της. Ένα στρατιωτικό κράνος. Και τότε…

Αχ, και να ’μουν δάσκαλος

Κατηγορία: Ιδέες για Σενάρια
Σενάριο εμπνευσμένο από τις εκθέσεις δύο πρώην μαθητριών μου, της Μελίνας Αναστάση και της  Αλεξίου, που πια δε θυμάμαι το μικρό της.

Η Τίντα Και Ο Τόντι

Κατηγορία: Ιδέες για Σενάρια
«Σενάριο» εμπνευσμένο από τις πάπιες της λίμνης  στο Πάρκο της Αθαλάσσας.

Στην κορυφή του κύματος

Κατηγορία: Ιδέες για Σενάρια

Είναι η ιστορία ενός αγοριού από ένα ημιορεινό χωριό της Κύπρου, που αναγκάζεται να ξενιτευτεί λόγω φτώχειας, αρχικά στη Νέα Υόρκη, κατόπιν στο Παρίσι και τέλος στην Αγγλία, όπου, μετά τις πρώτες δυσκολίες γίνεται ένας πετυχημένος κεντητάρης, που φτάνει να προμηθεύει την ίδια τη βασιλική αυλή και αποχτά τον τίτλο του σερ.

Το μαγικό σκουφί

Κατηγορία: Ιδέες για Σενάρια
Στην Αγγλία της Θάτσερ, η Αστυνομία κυνηγά να εντοπίσει λαθρομετανάστες και μπαίνει χαράματα σε διαμερίσματα αλλοδαπών, που έχουν δηλώσει παντρεμένοι με Αγγλίδες υπηκόους, για να διαπιστώσει κατά πόσο κοιμούνται μαζί.

Στις παρυφές της αγωνίας

Κατηγορία: Διήγημα
Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων, που γράφτηκαν μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βιβλίου μου, αρκετά από τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά της εποχής. 

Το τέλος ενός λυγμού

Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία, που συνέβηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στην Κύπρο. 
Η συγγραφέας προσπαθεί να ανιχνεύσει τι είναι αυτό που ωθεί τους ανθρώπους, σε συμπεριφορές αδιέξοδες, που τελικά οδηγούν στο αναπόφευκτο τέλος...
 

Αναζητώντας την πηγή

Κατηγορία: Αυτογνωσία
Είναι το πρώτο βιβλίο παγκοσμίως που έχει γραφτεί για το MemGram, τη μέθοδο  που μας βοηθά να πάμε πίσω στην πηγή που προκάλεσε μια αρχική μας αντίδραση, την οποία όμως έχουμε υιοθετήσει για το υπόλοιπο της ζωής μας, ενώ πλέον δε μας εξυπηρετεί, ίσως μάλιστα και μας ταλαιπωρεί. Ανακαλύπτοντας και κατανοώντας την αιτία, μπορούμε να την αλλάξουμε, με βάση πια τις νέες εμπειρίες και την αποκτημένη γνώση προς το επιθυμητό.  

Επιστροφή στην Πατρίδα

Κατηγορία: Ταξιδιωτικά
Έχοντας τάξει στον πατέρα μου ότι θα τον συνόδευα κάποτε στην πόλη της καταγωγής του, μου έμεινε σαν ανεκπλήρωτο τάμα το να μπορέσω να πάω κάποτε εκεί. Όταν λοιπόν πήγα, δεν ήταν δυνατό, παρά να περιγράψω τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά μου. 
Σελίδα 1 από 3
Copyrights © 2013 Anna Tenezi
   
[email protected]

     
Terms of use       Design By: LightBlack